In groep 1 en 2 werken we in thema’s, in groep 3 en 4 met projecten. Hierin worden (voorbereidende) reken- en taalactiviteiten speels verwerkt. Ook ontdekken we met de kinderen in thema’s en projecten de wereld.

Voor de groepen 5 tot en met 8 bieden we de zaakvakken (aardrijkskunde, geschiedenis en natuur & techniek) in thema’s aan. Voor langere tijd staat in de groep één thema centraal. Vanuit dit thema worden diverse bronnen en werkvormen aangeboden waarmee de leerling kennis en vaardigheden verwerft rond het thema. Uit de activiteiten kunnen de kinderen een keuze maken.

Al onze leerlingen volgen binnenschoolse activiteiten die we, samen met organisaties van binnen en buiten Amstelveen, aanbieden. Regelmatig maken we ook met de leerlingen educatieve uitstapjes buiten de school, passend bij het project of thema.