Gezonde school

Nieuws van de Gezondheidsouders

Sinds vorig schooljaar is een aantal moeders van kinderen op de WAS actief als Gezondheidsouders. Samen met leerkracht Marjolein Streefland (coördinator midden- en bovenbouw) willen wij de aandacht voor goede voeding en beweging stimuleren voor de kinderen op de WAS. Dat doen wij door ideeën aan te dragen (bijv. de buitenlesdag in april van dit jaar) en door concrete activiteiten.

Enkele maanden geleden hebben wij een Gezonde Traktatie-map gemaakt. Die map is bedoeld om ouders op ideeën te brengen voor gezonde traktaties. De map staat in het hoofdgebouw op de kast naast de bar in de centrale hal. In de dependance staat de map op de 1e verdieping op een tafeltje naast de grote tafels. Maak daar graag gebruik van! Ook de leerkrachten waarderen het als uw kind gezond trakteert.

Het laatste nieuws van de gezondheidsouders vindt u hier

Europees schoolfruit op de Willem Alexanderschool

Van 13 november tot en met 20 april doet de school van uw kind(eren) mee aan het EU-Schoolfruitprogramma. De kern van het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma is het gezamenlijk eten van groenten en fruit in de klas. De kinderen krijgen op drie vaste dagen in de week gedurende twintig weken een portie groente of fruit uitgereikt tijdens het 10-uurtje om in de klas op te eten.

Met EU-Schoolfruit leren kinderen spelenderwijs om verschillende soorten groenten en fruit te eten. Dat is niet alleen gezond, maar ook leuk!

De drie vaste groente- en fruitdagen op de Willem Alexanderschool worden:
Woensdag - donderdag en vrijdag.
Op deze dagen hoeft u dus geen 10 uurtje mee te geven.

Het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma is een initiatief van de Europese Unie, het Ministerie van Economische Zaken, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en het Steunpunt Smaaklessen & EU-Schoolfruit. Het programma wordt ondersteund door het Voedingscentrum. De groente- en fruitverstrekkingen worden gefinancierd door de Europese Unie. Er zijn voor de school en de ouder(s)/ verzorger(s) géén kosten verbonden aan het programma. U kunt hierover meer lezen op de website www.euschoolfruit.nl.

Op naar een lekker en gezond schooljaar!